Heldiggriser
Skjermbilde 2018-11-01 11.49.29.png

Frilandsgris

Grisene våre har mye plass og kan boltre seg fritt i skogen som de vil. I tillegg til det de finner av gress, urter og røtter i de fri får de kraftfor laget av norske råvarer. Så fort eplene er modne får de noen kasser epler om dagen - det liker de veldig godt!

 

Frilandsgris

 
Artboard+31+copy.png
 

På gården går grisene fritt ute og lever ut sine naturlige instinkter. De bor i små uthus fylt med masse halm og lever livets glade dager. Griser som får bevege seg fritt ute, får rote i jorden og spise gress, urter og røtter akkurat som de vil. Ved å bevege seg fritt i terrenget utvikler de også større muskler, noe som gir mer fett marmorering i kjøttet. Men like viktig som dette synes vi er at dyrene har det godt. Visste du at grisen er det rensligste av husdyrene - de gjør aldri fra seg i huset sitt og lager egne doer ute på beite. Dessuten er de veldig glad i å legge seg tidlig og de drar seg lenge om morgenen i de små hyttene sine.

stressfri og verdig slakting

Nytt av året er at vi slakter grisene på et gårds-slakteri på Nedre Skinnes gård som ligger i nabokommunen vår Krødsherad. Grisene blir kjørt ned til Nedre Skinnes 3 dager før de skal slaktes og der får de gå på et eget beite med stort og fint halmhus. De får tid til å bli kjent med nytt sted og er 100% avslappet den dagen de slaktes. På slaktedagen blir en og en gris lokket ut slik at de andre grisene ikke ser hva som skjer. Der får de ekstremt sterk strøm fra en kjempestor tang bak ørene og det går 0.01 sekunder før grisen er helt borte. Så flyttes strømtanga over til hjertet, deretter smetter de raskt på en kjetting og heiser grisen opp etter bakbeina for å blø de ut. Alt går rolig og fredelig for seg. Det er ingen lyd og grisen oppfatter ikke noe annet enn sitt kjente miljø, mer skånsomt enn dette kan det ikke gjøres om man skal spise kjøtt. 

Slakteriet er selvsagt godkjent av både Mattilsynet og Debio. Her kan du lese om hvordan det hele foregår.

Hos oss kan du kjøpe hele og halve dyr, findelte eller grovdelt. Du kan også få kjøpt en julekasse som inneholder ribbe og annet snadder til jul. I tillegg selger vi en del enkeltprodukter fra gården som grov medisterfarse, julepølser og salsiccia.

Grovdelt gris

Grisen blir levert i 4-5 deler og man gjør hele jobben med å dele opp og pakke inn kjøttet selv. Kr 100,- per kg

Findelt gris

Ferdig oppdelt og vakuumert - klart til å putte rett i fryseren. En findelt gris har følgende inndeling: ribbe med ferdig rutet svor, koteletter, indrefilet, malekjøtt, medisterfarse, surret skinkestek og wokkjøtt. Kr 130,- per kg

Julekasse pluss

Ferdig oppdelt og vakuumert - klart til å putte rett i fryseren. En julekasse har ca 20 kilo kjøtt og inneholder følgende: ca 3 - 4 kilo tynnribbe med ferdig rutet svor, 2 kg medisterfarse, 2 kg grov julepølse, surret skinkestek, saltet og røkt bacon, koteletter, malekjøtt og indre- eller ytrefilet. Kr 180,- per kg.

(Dersom du ikke ønsker medisterfarse eller julepølse så skriv dette i meldingsfeltet når du bestiller.)

grov medisterfarse

Kr 150,- per kg

grov julepølse

Kr 200,- per kg

Før jul er det mulig å kjøpe medisterfarse og julepølse fra gårdsbutikken og på julemarkedet. Begge deler er produsert på Hallingdal lokalmatsenter og er uten kunstig tilsetting. Smaker nydelig!

 

Bestill

navn *
navn
Gateadresse, postnummer og sted/by
Dersom du ønsker annen inndeling på gris skriv inn dette her. Som for eksempel dersom du ønsker hel skinke.
produkter *

Ta kontakt

Vi svarer gjerne på spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt dersom du lurer på noe.

Ring Simen på 900 34 954 eller send oss en mail til post@nordreheie.no